Het belang van een goede zoekwoordstrategie

Het belang van een goede zoekwoordstrategie

Wil je hoger in Google komen? Het is belangrijk om als eerste te kijken met welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Door de juiste zoekwoorden te kiezen maak je meer kans om de juiste bezoekers aan te trekken en uiteindelijk succesvol te zijn met je website.

Kies de juiste tools

Het is belangrijk om te weten te komen waar jouw doelgroep op zoekt en welke zoekwoorden voor veel bezoekers kunnen zorgen. Hier kun je achter komen door een zoekwoorden tool te gebruiken. Op de markt zijn er vele beschikbaar maar ze zijn niet allemaal even goed.

Zoekwoorden tools die wij aanraden zijn:

Verschillende soorten zoekwoorden

Het ene zoekwoord is het andere niet. Zo heeft een gebruiker van een zoekmachine verschillende intenties met een zoekwoord. Hierbij kun je denken aan:

  • Informatie vergaren; de gebruiker wil meer informatie over een product of dienst hebben
  • Oriëntatie; de gebruiker wil meer weten over een bepaald product of dienst
  • Koop intentie; de gebruiker wil een product of dienst aanschaffen

Het is belangrijk om voor de verschillende soorten zoekwoorden verschillende soorten content te maken. De content moet aansluiten bij de intentie van de bezoeker om zodoende kwaliteit te leveren. De zoekmachine zal dit ook waarderen.

planning maken
Planning maken

Maak een planning

Als je de juiste zoekwoorden eenmaal gevonden hebt, dan is het zaak om een planning te maken. Schrijf uit welke content wanneer online gezet gaat worden en deel je content goed in. Hiermee bedoelen we dat content die bij elkaar hoort ook in de juiste volgorde gepubliceerd wordt.

Een planning kun je heel simpel in een Excel of Google sheet bijhouden, hier hoef je geen complexe tools voor te gebruiken.

Besteed het schrijven uit

Als je niet goed bent in schrijven of je hebt te weinig tijd voor schrijven, dan is het een goed idee om het schrijven van de content uit te besteden. Vaak wordt er gedacht dat dit een vermogen kost maar in de praktijk vallen de kosten ontzettend mee. Zeker als je een vast partner voor het schrijven van de teksten neemt.

Samenvattend

Zonder juiste strategie is het lastig om met je content bezoekers aan te trekken. Begin altijd met het uitzoeken van de juiste zoekwoorden en schrijf hier de juiste content voor. Mocht je hulp nodig hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.